Healthforce

„Opravdová kvalita pro zdraví“ Kde koupit

Detoxikace a očista Omlazení a dlouhověkost

Truly Natural™ Vitamin C

klouby krevní oběh kůže vlasy

Skutečně přírodní vitamin C získávaný z plodu třešně acerola, vysoce vstřebatelný, netoxický, vhodný pro každodenní užívání. Přispívá ke snadnějšímu vstřebávání železa a dalších důležitých látek, detoxikaci a celkovému zlepšení stavu organismu.

Kde koupitTruly Natural™ Vitamin C

Mimořádná vstřebatelnost

Každá 1 a půl lžička produktu poskytuje tělu 302 mg čistě přírodního, dobře vstřebatelného a netoxického vitamin C komplexu, získávaného z výtažku plodu barbadoské třešně acerola. Acerola obsahuje přírodně se vyskytující kofaktory včetně bioflavonoidů, vitaminů, minerálů a fytonutritientů, což zvyšuje její biologickou dostupnost.

Produkt NEOBSAHUJE syntetický vitamin C. Tento čistě přírodní výtažek z plodu acerola není vylučován z těla močí (rozpoznatelné podle nažloutlého odstínu), není pro organismus kyselý ani toxický. Nezpůsobuje výživovou nerovnováhu, takže nemůže negativně ovlivňovat hladinu železa, mědi, ani způsobovat anemii. Vitamin C jako takový se v přírodě nevyskytuje v izolované formě, ale pouze jako součást celého vitamin C komplexu. Pouze potravinové doplňky s obsahem celého vitamin C komplexu nám umožňují plnohodnotně využít zdroje, které příroda nabízí.

Vitamin C – Základní informace

Vitamin C má v našem těle spoustu důležitých funkcí:

  • Je základní látkou pro tvorbu steroidních hormonů v nadledvinkách. Největší hladinu vitaminu C obsahují naše adrenalinové žlázy a mozková tkáň.
  • Také je potřebný pro syntézu kolagenu, hlavní složky pojivové tkáně a nejhojnější bílkoviny v těle savců. Kolagen je důležitým stavebním komponentem pokožky, šlach, vazů, chrupavek, kostí, cév, zubů, dásní, srdečních chlopní, rohovky, vlásečnic, meziobratlových plotének a trávicí soustavy.
  • Hraje důležitou roli při tvorbě norepinefrinu (neboli noradrenalinu), neurotransmiteru známého svým vlivem na stav naší nálady.
  • Dále je potřebný pro tvorbu karnitinu, nezbytného pro efektivní spalování tuků a jejich buněčnou přeměnu na energii.
  • Má nezaměnitelnou funkci pro stav imunitního systému, zvláště pak pro zlepšení kvality činnosti bílých krvinek.
  • Je hlavním antioxidantem v těle rozpustným ve vodě, chrání důležité molekuly jako jsou bílkoviny, lipidy, karbohydráty, DNA a RNA před poškozením volnými radikály.
  • Má schopnost regenerovat další již vyčerpané antioxidanty (např. vitamin E, glutathione) a znovu je povzbuzovat k aktivní činnosti.

Vitamin C a jeho nedostatek

Nedostatek Vitaminu C může vyústit v akutní poruchu známou jako kurděje. Mezi počáteční symptomy kurdějí patří únava, která je pravděpodobně důsledkem snížené hladiny karnitinu a/nebo noradrenalinu. Pokročilejší symptomy kurdějí zahrnují snadnou tvorbu modřin, pomalé hojení ran, ztrátu zubů a vlasů, záněty dásní, bolest a otoky kloubů, krvácení sliznice. Tyto symptomy provází ochabování cévních stěn, pojivové tkáně a kostí, jelikož jednou z jejích stavebních látek je kolagen. Kurděje jsou nyní v moderních zemích celkem vzácné, jelikož počátečním příznakům lze předcházet již pouhou dávkou 10 mg potravinového vitaminu C denně.

Kyselina askorbová = Vitamin C?

Přečtěte si etiketu všech doplňků stravy s vitaminem C na trhu a na 95% z nich spatříte pojem “kyselina askorbová” hned vedle vitaminu C. Většina lidí (a také většina vědců) tyto dva termíny často zaměňuje. Kyselina askorbová je čištěná, izolovaná sloučenina vytvářená uměle v laboratořích z glukózy během pětibodového chemického procesu (většinou se jedná o glukózu pocházející z geneticky modifikovaného kukuřičného škrobu). Funkční vitaminová aktivita v našem těle, nicméně, není nikdy způsobena izolovanými molekulárními sloučeninami. Oproti tomu, celá vitaminová aktivita v našem těle probíhá jako několika stupňový biochemický interakční proces, který se uskutečňuje pouze tehdy, když jsou v těle přítomni všichni spolučinitelé a sloučeniny kompletního vitamin C komplexu a spolupracují v dané časové sekvenci. Nazvat kyselinu askorbovou vitaminem C je jako nazývat pomerančovou slupku pomerančem. Kyselina askorbová může být chápána pouze jako antioxidační “obal” vitamin C komplexu – součást vitaminu C, která ochraňuje funkční části vitamin C komplexu před oxidací.

Rosa_rubiginosa_hips[1]Kromě kyseliny askorbové, aktivita vitaminu C v těle je ovlivněna také obsahem rutinu, bioflavonoidů, Faktorů K, J a P, tyrosinázy, askorbinogenu, rozličných minerálních spolučinitelů a dalších dosud neobjevených sloučenin. Pokud některá z těchto složek chybí, v našem těle nemůže vzniknout žádná vitaminová aktivita. Jednoduše jsme zatím nedospěli k tomu, abychom byli schopni vytvořit v laboratořích umělý, plně fukční vitamin C komplex. Zatímco příroda ho pro nás denně vytváří v úžasném ovoci a zelenině, které jsou nám plně k dispozici.

Po požití doplňku stravy s izolovanou kyselinou askorbovou je naše tělo nuceno sáhnout do svých vlastních rezerv, aby doplnilo všechny další potřebné látky, které doplní chybějící spolučinitele kompletního vitaminu C. Tudíž, pakliže budeme naše tělo zásobovat obrovskými dávkami kyseliny askorbové, můžeme si ve skutečnosti způsobit výživovou disbalancii a nedostatek některých látek, zvláště pak při dlouhodobějším užívání. Může se dokonce stát, že naše tělo nebude schopno přeměňovat všechnu námi zkonzumovanou kyselinu askorbovou na efektivní vitaminovou aktivitu těla. Tento přebytek se stane zátěží, které se naše tělo bude potřebovat zbavit, což poznáme především na žlutém zabarvení moči.

Po přeměně do uměle vytvořených, izolovaných forem, jako je kyselina askorbová nebo askorbát vápenatý, se mohou vyčištěné syntetické „vitaminy“ chovat v těle spíše jako drogy a provokovat nežádoucí vedlejší účinky. Vysoce kyselinotvorné, konzumace vysokého množství kyseliny askorbové může vést k řadě nepříjemných příznaků, včetně průjmů, závratí, nevolností, zvracení, bolestí hlavy, ledvinových kamenů a zubních kazů. Většina synteticky vyrobených doplňků stravy s vitaminem C jsou proto uměle „tlumeny“ přídavkem vápníku nebo iontů sodíku do kyseliny askorbové (která produkuje vápník a askorbát sodný), aby se ztlumila její kyselost a zmírnily se nežádoucí symptomy. Naneštěstí, i tak se část uživatelů potravinových doplňků s vitaminem C často setkává s nepříjemnými vedlejšími efekty, jako jsou ledvinové kameny, bolesti žaludku a průjem. Navíc, přidávání minerálních jontů do kyseliny askorbové v potravinových doplňcích nemá žádný vliv na zastavení ztrát spolučinitelů potřebných pro plnou vitaminovou aktivitu. Tyto látky se dále ztrácí ze zásob našeho těla, a tím mohou při dlouhodobém užívání způsobovat výživovou nerovnováhu.

Čistě přírodní Vitamin C

Oproti tomu, vitamin C v produktu Truly Natural™ Vitamin C pochází z extraktu celistvé potraviny acerola. Acerola je původní druh třešně z Jižní Ameriky, jižního Mexika a Střední Ameriky. Nyní se již její pěstování rozšířilo až do Texasu a dalších subtropických oblastí, např. do Indie. Třešně acerola jsou známé pro svůj nízký obsah kalorií, přičemž jejich obsah vitaminu C je výjimečně vysoký. Přesněji řečeno, v každém plodu třešně acerola se nachází 65 krát více vitaminu C než v jednom pomeranči. Již konzumace pouhých 2-3 třešní každý den stačí k pokrytí doporučené denní dávky vitaminu C. Navíc, třešně acerola jsou bohaté na B vitaminy, karotenoidy, bioflavonoidy a zásadotvorné minerály – především hořčík, draslík, železo, zinek a vápník.

Co je nejdůležitější, veškerý vitamin C obsažený v třešních acerola je bohatým na všechny potřebné spolučinitele, díky kterým je vitaminová aktivita v našem těle aktivována., bez jakýchkoli nepříjemných vedlejších účinků. Truly Natural™ Vitamin C nemůže způsobit naprosto žádnou výživovou nerovnováhu, vitamin C je naším tělem plně využíván. Je lehce vstřebatelný, nedochází k zabarvování moči a jeho kyselost je přirozeně tlumena přítomností zásadotvorných minerálů obsažených ve stopových prvcích základní stavební hmoty. Potravinové zdroje celistvého vitamin C komplexu jsou jediným způsobem, jak dodat tělu výživu v dokonalé formě, kterou pro nás příroda připravila.

Doporučená denní dávka vitaminu C

Většina zvířat má schopnost si sama ve svém těle vytvářet potřebné množství vitaminu C. Lidé, oproti tomu, tuto schopnost postrádají. Lidské tělo není schopno produkce jednoho ze čtyř nejdůležitějších enzymů potřebných pro syntézu vitaminu C z glukózy. Tím pádem nám nezbývá, než přijímat vitamin C v potravě. Vzhledem k tomu, že se jedná o vitamin rozpustný ve vodě, není vitamin C v našem těle uchováván ve velkých dávkách, a tak je jeho každodenní příjem ve stravě zásadní.

Současná doporučená denní dávka vitaminu C (stejně jako kyseliny askorbové) je stanovena na 90 mg pro dospělého muže a na 75 mg pro dospělou ženu. Existují argumenty, podle kterých jsou tato množství – ač efektivní při prevenci symptomů kurdějí – mohla zdát nedostačující pro optimální zdraví. Savci, kteří jsou schopni vytvářet všechny enzymy potřebné pro syntézu vitaminu C a kteří tudíž nepotřebují získávat další vitamin C z potravy, se mohou dožít 8 až 10 násobku svého dospělého věku. Oproti tomu, savci, kteří nejsou schopni syntézi vitaminu C (například lidé), usilují o to, aby jejich život dosáhl délky alespoň 3 až 4 násobku jejich dospělého věku.

Někteří vědci se domnívají, že zkrácení dožívaného věku značí, že lidská populace trpí nediagnostikovanou formou kurdějí. Vzhledem k této domněnce a také faktu, že se vylučování vitaminu C zvyšuje množstvím utrpěného stresu, musí být samozřejmé, že bychom měli navýšit také příjem plnohodnotných potravin bohatých na vitamin C – čerstvého ovoce a zeleniny – v naší stravě. Naneštěstí, většina lidí nekonzumuje ani jejich minimální množství potřebné pro dosažení optimálního zdraví.

Zásluha HealthForce

Vitamin C je mnohem citlivější na porušení tepelnou úpravou, světlem a oxydací, než jakýkoli jiný vitamin. Pokud například necháte rozkrájený nezakrytý meloun v ledničce, ztrácí 35% svého vitaminu C za méně než 24 hodin. Potraviny obsahující vitamin C by proto měly být konzumovány co nejdříve od jejich naporcování či zbavení slupky. Jedině tak z nich získáte nejvíce užitku.

Přípravku Truly Natural™ Vitamin C je věnována ta nejlepší péče, za účelem dosažení jak kvality, tak účinnosti finálního produktu:

  • Sušení při nízkých teplotách zajišťuje vznik produktu bohatého na vitamin C i aktivní enzymy.
  • EcoFresh Nutrient Lock™. Naše nádoba z tmavého skla s jedinečným kovovým uzávěrem a pohlcovačem kyslíku chrání 100% živin (vytváří vakuum). Sklo je recyklovatelné, neobsahuje unikající plyny (viz. Poznámka), je netoxické i při roztavení. Plastické lahve a kovové/alobalové obaly (škodlivější  a nerecyklovatelné) dramaticky snižují výživovou hodnotu. Navíc plyny unikající z plastových obalů jsou při tavení vysoce toxické.
  • Poznámka: Všechny plastické obaly (včetně obalů z měkkého plastu) propouští během stárnutí a degradace materiálu plyny. Těkavé organické látky (VOCs) uvolňované z plastů mají na naše zdraví negativní dopad.
  • Energetické obohacení: homeopatika, magnetické, vibrační+

Konzumace:

Smíchat s vodou, čerstvými džusy, smoothies, rostlinným mlékem, HealthForce Vitamineral Green™ nebo jinými potravinami pro zvýšení biologické dostupnosti vitaminu C.

 

Doporučené dávkování: 5,4 g (1,5 lžičky denně)

Složení: Výtažek z barbadoské třešně acerola.

Další složky: Geneticky neupravený kukuřičný maltodextrin, použitý jako sušící médium.

EcoFresh Nutrient Lock Packaging™: Baleno v recyklovatelném obalu z jantarového skla se vzduchotěsným pogumovaným kovovým uzávěrem a pohlcovačem kyslíku, který chrání produkt před poškozením a zajišťuje tak jeho efektivitu.

Doporučené užívání:

Min. 1,5 lžičky denně. Uchovávat v pokojové teplotě. Nádoba z jantarového skla, kovový uzávěr a pohlcovač kyslíku chrání produkt před poškozením. Smíchat s destilovanou vodou, čerstvou ovocnou nebo zeleninovou šťávou, sójovým, rýžovým nebo domácím sezamovým mlékem, smoothies, Vitamineral Green™, Vitamineral Earth™, nebo s jinými potravinovými doplňky.

Další doporučení:

Vhodné kombinovat s potravinovými doplňky, organickou, veganskou dietou s vysokým obsahem vody, zařadit čerstvé, syrové „živé“ potraviny (např. kniha „Škola živé stravy – Vitariánství jako Cesta“, Anna Hýžová), Vitamineral Green™ a Vitamineral Earth™ (unikátní komplexní superpotravinové doplňky napomáhající k detoxikaci), Liver Rescue™; cvičení (např. rebounding), čerstvý vzduch a vše ostatní, co je dobré pro naše zdraví. HealthForce má za cíl vyvíjet a zprostředkovávat lidem produkty nejvyšší kvality působící na regeneraci a zlepšení funkce našeho organismu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.